Vijesti

Frontal saznaje: Ko su pripadnici Dukićeve “Industrijske policije”

Tzv. "Industrijska policija" predstavlja privatno obezbjeđenje pod kontrolom vlasnika i direktora kompanije „Boksit" Rajka Dukića iz Milića. Redakcija Frontala ekskluzivno saznaje ko su pripadnici ove privatne parapolicijske organizacije, na čijem čelu se nalazi vlasnik “Boksita”.

Da stvari ni u ovom polju nisu čiste, potvrđuju dokumenta koja su u posjedu Frontala. 

Naime, u "Industrijskoj policiji" nalaze se ljudi koji su već presuđivani po raznim osnovama. Jedan od njih je Jurošević Slaviša poznatiji pod nadimkom Beli, za koga je u službenoj bilješci još 30.12.2010. godine ustanovljeno da je kažnjavan za narušavanje javnog reda i mira, i to rješenjem Osnovnog suda u Zvorniku. Kako Frontal nezvanično saznaje, radi se o napadu na službeno lice (policajac). 



 

Još jedan pripadnik “Industrijske policije” Milutin Kandić takođe je kažnjavan za narušavanje javnog reda i mira i to nekoliko puta. Čak i u službenoj zabilješci CJB Milići stoji zaključak da  navedeni ima sklonosti ka narušavanju javnog reda i mira. 



Imajući u vidu da je Jurošević Slaviša nedavno iz službenog oružja "Industrijske policije" pucao i ranio Ljubišu Pantića, jasno je da su pripadnici ove policije naoružani vatrenim oružjem. 

Ovdje se postavlja pitanje: Kako je moguće da je već osuđivanim osobama tzv. “Industrijska policija” dozvolila da raspolažu vatrenim oružjem, pa čak i da ga (zlo)upotrebljavaju, pucajući na civilno stanovništvo? 

Autor: Stefan Blagić
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog