Vijesti

Dukić tužio i Aleksandru Pandurević: Traži 50 000 KM

Vlasnik kompanije "Boksit" iz Milića Rajko Dukić tužio je poslanika SDS-a u Parlamentu BiH Aleksandru Pandurović zbog klevete.

Dukić traži da mu Pandurevićeva na ime duševnog bola plati čak 50.000 KM. Ona je, prema Dukićevoj tužbi, krajem oktobra prošle godine na BN televiziji, a potom i na sjednicama Opštinskog odbora SDS-a u Milićima i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH "iznijela i prenijela grube neistine sa uvredljivom sadržinom".

-U govoru na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH Pandurevićeva je izjavila da se u "Boksitu" krše ljudska prava i slobode, kao i prava iz oblasti rada. Rekla je da je Rajko Dukić tražio poligrafsko testiranje zaposlenih, a da je radnicu Jelenu Simić zlostavljao i prijetio joj. Zatim je omogućila da se ove neistinite i uvredljive informacije prenesu i u drugim sredstvima javnog informisanjai portalima. Iznošenjem i prenošenjem ovakvih vijesti Pandurevićeva je Dukića i "Boksit" stavila u težak položaj sigurnosti, a posebno u ovo vrijeme kada se svugdje u svijetu dešavaju teroristički napadi - stoji u Dukićevoj tužbi.


Aleksandra Pandurević je za "Avaz" rekla da samo oni koji ne poznaju osnovne postulate demokratije mogu poslanika tužiti zbog njegovih legalnih i legitimnih inicijativa.

-Izvještaj ombudsmena BiH o ovom slučaju, sačinjen na osnovu moje inicijative, kao i ono što je utvrđeno kontrolom MUP-a RS provedenom u "Boksitu", potvrđuju da sam u pravu. No, režim i njegove perjanice u RS, već duže vremena pokušavaju da nas zatrpaju tužbama za klevetu za sve što kažemo i uradimo čak i u parlamentima, ne bi li nas na taj način natjerali da stavimo flaster na usta. Sličnu tužbu sam dobila i od gospođe Cvijanović zbog komentara Zakona o zaštiti potrošaća BiH, jer sam rekla da ona ništa nije uradila da zaštiti potrošaće kredita u "švajcarcima" i da ne radi svoj posao - rekla je Pandurevićeva.

Izvor: Avaz
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog