Vijesti

Poslanici o Sudu i Tužilaštvu BiH, kao i o policiji RS

Poslanici NSRS u nastavku devete redovne sjednice razmatraju informaciju o realizaciji zaključaka parlamenta Srpske u vezi s radom Suda i Tužilaštva BiH.

Poslanik Srpske demokratske stranke-a u NS RS Nedeljko Glamočak smatra da su Sud i Tužilaštvo BiH naklonjeni jednoj strani u procesuiranju zločina, iz prostog razlog jer su do sada najviše osuđivani Srbi. 

Za vrijeme rasprave u skupštini o informaciji o realizaciji zaključaka NS RS koji se odnose na rad Suda i užilaštva BiH, Glamočak je rekao da je neophodno riješiti ovaj problem, kao i retroaktivnu implementaciju Krivičnog zakona BiH. 

Poslanik Partije demokratskog progresa-a Perica Bundalo zaključio je nedosljednost vlasti u RS o pitanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH vodi ka uspostavljanju višeg suda Bosne i Hercegovine. 

Poslanik SP-a Slobodan Protić založio se da se osuđenim pripadnicima VRS i MUP-a Srpske i koji se nalaze u postupku pred Sudom i Tužilaštvom BiH za ratne zločine da novčana podrška kroz Fondaciju "Pomoć" pri Boračkoj organizaciji Srpske. 

Predstavnik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajilica kazao je da nije zadovoljan radom Suda i Tužilaštva BiH. 

"Na čelu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH godinama se nalaze Srbi zbog čega je nejasno kako se može dogodi da praktično oni ne dolaze na sjednice nadležnih odbora i parlamenta Republike Srpske i da ne odgovaraju nikome", istakao je Mihajilica.

Nakon rasprave o Sudu i Tužilaštvu počinje rasprava o Zakonu o policiji, kao i Strategiji o borbi protiv nasilja u porodici.

Autor: S.B.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog