Vijesti

Dodik i Ferguson o aplikaciji i mehanizmu koordinacije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je u Banjaluci sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Edvardom Fergusonom.

Dodik i Ferguson istakli su pozitivan značaj predaje aplikacije za članstvo u EU. Oni su, kako je saopšteno, izrazili očekivanje da će brzo biti razriješeni problemi u vezi s usvajanjem mehanizma koordinacije, te, uz ispunjavanje drugih pretpostavki, biti intenzivirana implementacija Agende i stvoreni uslovi za dobijanje kandidatskog statusa u narednom periodu.

Ferguson je upoznao predsjednika Srpske da je Velika Britanija spremna da blisko sarađuje sa Vladom Republike Srpske u provođenju ciljeva reformske agende.

Tokom susreta sa britanskim ambasadorom, Dodik je ponovio da Republika Srpska konstruktivno sarađuje na svim bitnim pitanjima za put ka Evropskoj uniji, i da će to i dalje činiti, uz poštovanje ustavnog položaja i nadležnosti Republike Srpske. Predsjednik Republike Srpske i ambasador Velike Britanije razmijenili su mišljenja i o ostalim aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH. Sa britanskim ambasadorom, u odvojenim susretima, razgovaraće i predsjednik parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović i premijerka Željka Cvijanović.

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog