Vijesti

Održan Festival karijere u Banjaluci

U Domu omladine u Banjaluci danas je održan Festival karijere. Počeo je kao Sajam prakse i stipendija 2011. u režiji Centra za razvoj karijere i do sada je učestvovalo oko 5 000 ljudi.

Portparol ovog sajma Milica Jovičić izjavila je i da je i ovoga puta bio dobar odaziv, te da je sam događaj bio podijeljen u tri bloka. 

"Danas je bilo preko sto prijavljenih učesnika i sam događaj je bio sastavljen od tri dijela: savjetodavni, edukativni i informativni. U svakom od njih bili su veoma važni regionalni govornici: Sonja Jovanović, Ivica Penić, Saša Petrović, Saša Trivić i drugi", ističe Jovičićeva.

Na sajmu je učestvovala i Konrad Adenauer fondacija, a stipendistikinja ove fondacije Gorana Sekulić rekla je da je Konrad, kao i svake godine, predstavio programe za mlade, kako u BiH, tako i u inostranstvu. 

"Konrad Adenauer je kao i svake godine predstavila programe koji se tiču mobilnosti mladih. Prvi program koji nudimo je program praksi u Parlamentarnoj skupštini BiH, gdje će od naredne godine biti ponuđena praksa za dvije osobe u trajanju od godinu dana. Druga stvar je snošenje troškova studija u inostranstvu, ukoliko uspijete pronaći studij u Njemačkoj", kazala je Sekulićeva. 


Autor: Stefan Blagić

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog