Zanimljivosti

Na aukciji VW "buba" iz 1974. sa pređenih 90 km! (FOTO)

Mnogi zaljubljenici u klasičnu Volkswagenovu "bubu" voljeli bi da vide jedan ovako očuvan primjerak u svojoj garaži, ali pitanje je da li je neko od njih spreman da izdvoji 40 hiljada evra koliko se procjenjuje da vrijedi ovaj automobil.

Izvanredno očuvana "buba" stara preko četriri decenije, sa samo 90 pređenih kilometara, biće ponuđena na prodaju 28. maja na jednoj aukciji u Danskoj. Vozilo je 1974. godine kupio jedan stariji Italijan iz Đenove, koji do tada nije posjedovao nijedan automobil.

Ako se pitate kako to da je za 40-ak godina prešao samo 90 kilometara, njegova priča je prilično stereotipna i podsjeća na viceve o preprodavcima polovnih automobila. Naime, ovaj stariji gospodin vozio je "bubu" veoma rijetko, i to samo nedjeljom, kada bi ponekad išao u obližnju crkvu. Crkva se po svemu sudeći nalazila u komšiluku, s obzirom da je do 1978, kada je automobil posljednji put vožen, prevalio manje od sto kilometara.

"Buba" je nakon toga čuvana u zatvorenom prostoru, a da je automobil praktično u stanju u kakvom je bio kada je izašao iz fabrike, svjedoče fotografije, ali i podatak da su na njemu originalne gume, dok sa kompleta alata ,koji je vlasnik dobio uz vozilo, nikad nije skinuta zaštitna folija.

Aukcijska kuća koja je oglasila prodaju ovog automobila vjeruje da će vozilo na nadmetanju uspjeti da dostigne cijenu od 35-40 hiljada evra.

Izvor: B92
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog