Vijesti

CIK odbio 26 prijava, SRS i NS moraju mijenjati ime

Centralna izborna komisija (CIK) BiH ovjerila je prijave za učešće na oktobarskim lokalnim izborima za 34 stranke koje su u potpunosti ispunile zakonom propisane uslove.

Za 44 stranke djelimično su ovjerene prijave za one izborne jedinice za koje ispunjavaju zakonske uslove, dok su prijave 19 političkih stranaka odbijene zbog uočenih nedostataka. Dvanaest političkih stranaka dobile su rok da do ponedjeljka, 30. maja, otklone uočene nedostatke.

CIK je ovjerio i prijave za 271 nezavisnog kandidata koje u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uslove, sedam prijava je odbijeno zbog nedostataka, dok 37 nezavisnih kandidata ima rok do 30. maja da ispravi uočene nedostatke. Među ovjerenim nezavisnim kandidatima je 51 prijava za mjesta rezervisana u opštinskim skupštinama za pripadnike nacionalnih manjina.

Krajnji rok do kojeg CIK BiH treba da ovjeri političke stranke, nezavisne kandidate, udruženja i grupe građana za ovogodišnje lokalne izbore jeste 4. jun. Zbog više stranaka sa istim ili sličnim nazivom, CIK BiH zaključio je da Napredna stranka – NS i Srpska radikalna stranka treba da promijene svoje nazive.

CIK BiH donio je danas odluku o raspisivanju tendera vrijednog 250 hiljada KM za nabavku usluga za dostavljanje putem pošte izbornog materijala za glasanje u inostranstvu.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog