Vijesti

SzP: Protesti ukoliko Vlada ne povuče odluku o prodaji Rudnika "Ljubija"

Poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Čavić najavio je danas da će Savez za promjene organizovati demonstracije u Prijedoru ukoliko Vlada Srpske u roku od pet dana ne povuče iz skupštinske procedure prijedlog odluke o prodaji 64,99 odsto državnog kapitala u Rudnicima željezne rude "Ljubija".

Čavić je istakao da je za opoziciju neprihvatljiv dogovor Vlade Republike Srpske sa, kako je naveo, nepoznatim kupcem iz Izraela o privatizaciji "Ljubije".

"Ranije smo informisali javnost da ćemo nastaviti vanparlamentarne oblike borbe ukoliko vlast u Srpskoj nastavi da krčmi javne resurse", rekao je novinarima Čavić, nakon sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

On tvrdi da je ugrožena egzistencija 850 radnika "Ljubije" koji sada redovno primaju platu.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušan Berić smatra da bi privatizacijom "Ljubije" bio grožen i dio imovine grada Prijedor.

"Privatizacijom 'Ljubije' rudarstva više neće biti u Prijedoru, nakon 100 godina, a biće izgubljena i trajna perspektiva Prijedora i okoline. To ne smije biti dopušteno", kaže Berić.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske prekinuta je danas prije rasprave o prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Republike Srpske o prodaji 64,99 odsto osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude "Ljubija" Prijedor metodom neposrednog odabira kupca.

(Srna)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog