Vijesti

Tomislav Nikolić dolazi u posjetu Sarajevu

Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije, posjetiće Sarajevo po prvi put od kad je izabran na tu funkciju, potvrđeno je „Nezavisnim“ iz Predsjedništva BiH.

Nikolić učestvuje na sastanaku regionalnih lidera u okviru procesa „Brdo-Brioni“, a pored njega dolazak su potvrdili Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatske, Filip Vujanović, predsjednik Crne Gore, Boris Pahor, predsjednik Slovenije, Budžar Nišani, predsjednik Albanije, Hašim Tači, predsjednik Kosova i počasni gost Serđo Matarela, predsjednik Italije.

Regionalni predsjednici sutra popodne treblao bi da učestvuju na konferenciji u okviru ovog samita.

Nikolić je trebao da posjeti Sarajevo u martu ove godine, što bi bila i njegova prva zvanična posjeta BiH.

Međutim, njegova posjeta je otkazana jer je u međuvremenu u Švajcarskoj po potjernici iz Srbije uhapšen ratni komandant Armije RBiH Naser Orić. Odgađanje posjete zatražio je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH. Izetbegović je u svom zahtjevu naveo da Nikolić može doći u zvaničnu posjetu BiH kada sva tri člana predsjedništva pokažu jedinstvo i spremnost.

“Nezavisne” saznaju da još nije dogovoren susret Nikolića sa Grabar-Kitarović.

Tokom dvodnevnog skupa, koji podrazumijeva i neformalnu večeru za učesnike, dvoje državnika možda će da ugovore obostrano prihvatljiv termin posjete Nikolića Zagrebu, kao i da porazgovaraju o uslovima za otvaranje pregovaračkih poglavlja EU sa Srbijom.

Uporedo sa sastankom regionalnih lidera, danas popodne počinje i “Samit 100″ koji organizuju Asa Group i BBI Banka Sarajevo.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog