Vijesti

Opšti kolektivni ugovor produžen do 30. juna

Vlada Republike Srpske produžila je danas do 30. juna primjenu Opšteg kolektivnog ugovora u Srpskoj.

Odluka donesena danas stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku Republike Srpske”, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

U saopštenju se podsjeća da je Vlada Republike Srpske 28. aprila donijela odluku o primjeni odredaba Opšteg kolektivnog ugovora do 30. maja koja je objavljena u “Službenom glasniku Republike Srpske” broj 35/16 od 28. aprila.

“Imajući u vidu da u periodu produženja primjene Opšteg kolektivnog ugovora nije došlo do zaključivanja novog opšteg kolektivnog ugovora, bilo je potrebno donijeti odluku o produženju njegove primjene za još 30 dana, kako bi se u tom periodu zaključio novi”, navode iz Vlade.

U saopštenju se ističe da predložena odluka stupi na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku”, odnosno da se primijeni od dana prestanka pethodne odluke o primjeni odredaba Opšteg kolektivnog ugovora, kako ne bi došlo do nastanka pravne praznine i nesigurnosti, u skladu sa članom 44 stav 2 Zakona o Vladi Republike Srpske.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog