Vijesti

SDS: Svađa između Banjalučana i Tadićeve frakcije

Gradski odbor SDS utvrdio je večeras listu kandidata za odbornike na predstojećim izborima, zbog koje je došlo do žučne rasprave.

Sukobili su se banjalučki SDS-ovci i frakcija koja podržava politiku predsednika Regionalnog odbora SDS Ognjena Tadića, između kojih odavno vlada netrpeljivost. Banjalučani nisu zadovoljni redosljedom kandidata na listi.

Tadiću nije bitan izborni rezultat, nego su mu potrebni poslušnici koji su se i našli na vrhu liste – kaže predsjednik Područnog odbora „Jug“ Saša Lovrić, prenosi “EuroBlic”.

Za nosioca odborničke liste predložen je aktuelni predsednik GO Banjaluka Predrag Vulin, za kojeg Lovrić kaže da je „Tadićev igrač“. Na drugom mestu je predsednica Aktiva žena Gordana Lazić, a aktuelni odbornik u Skupštini grada Banjaluka Aleksandar Petković je na trećem mestu.

Odbornik u sadašnjem sazivu banjalučke Skupštine Mladen Kajkut je tek na na 14. poziciji, zbog čega se pobunio. Na sjednici je izjavio da su se kandidati bodovali po poslušnosti i odanosti Tadiću.

Pojedini članovi su negodovali i zbog toga što je bivši glavni revizor RS Boško Čeko tek 29. na listi, a sadašnji odbornik Đorđe Umićević nije ni uzet u obzir.

Profesor Branko Blanuša je odustao od kandidature, vjerovatno nezadovoljan što se našao tek na 27. mjestu, a pretposlednji na listi SDS našao se radikal Dragan Milanović.

Izvor: ATV 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog