Vijesti

Podržavamo zaključke Republike Srpske

Kao predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH podržaćemo i poštovati sve zaključke koje u vezi sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju donese vlast Srpske, kazao je predsjednik SDS-a Mladen Bosić nakon sjednice Glavnog odbora ove partije, održanog danas u Bijeljini. Bosić je istakao bitnost odluke jer kako je rekao vlast Srpske za sada ima jednu priču za strance, a drugu za javnost.

Prvi čovjek SDS-a nije otišao na sastanak kod predsjednika Republike Srpske gdje se razmatrao konačan stav Srpske u vezi sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju. Bez obzira na to Bosić je potvrdio podršku konačnom opredjeljenju Srpske.

"Ono što je meni poznato, jeste da je Dodik zajedno sa Čovićem išao kod Miroslava Lajčaka i da su obećali da će prihvatiti Sporazum. Sada je izgleda neka nova situacija na sceni, ali mi očekujemo da eksplicitno kažu - bez obzira šta pričaju strancima, a šta domaćoj javnosti da se izjasne oko toga, a mi stojimo iza tvrdnje da ćemo podržati stav Srpske, kakva god odluka da bude", istakao je Bosić.

Komentarišući predstojeće lokalne izbore lider SDS-a je kazao da je postignut dogovor u vezi sa imenima kandidata, mada treba obaviti još nekoliko razgovora do 4. jula, kada je krajnji rok za prijavljivanje imena i lista. On je podvukao da SDS ima jake kandidate u svim opštinama, kao i da će SDS stoprocentno podržati sve ostale kandidate SzP-a.

"Svjesni smo da naši politički protivnici na čelu sa SNSD-om pokušavaju na sve načine da poboljšaju svoj debakl od prije četiri godine na lokalnim izborima. Znamo da će se bitka biti na nekoliko tačaka, prije svega u Banjaluci", kaže Bosić.

 

 

(BN televizija)
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog