Vijesti

Naprednjaci osuđuju nasilje pripadnika MUP-a

Stranka Napredna Srpska najoštrije osuđuje protivpravno, neosnovano i ničim izazvano fizičko i psihičko nasilje koje su nesavjesni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske primjenili proteklog vikenda nad advokatom Milanom Maleševićem.

Pripadnici MUP-a ne samo da su tim činom bacili ljagu na sve časne, profesionalne i odgovorne policajce u MUP-u RS, ne samo da su osramotili Gradišku i sve njene miroljubive građane a kakvima pripada i gospodim Malešević, nego su još jednom potvrdili da u MUP-u RS vlada potpun haos, anarhija i odsustvo ne samo svjesnosti u vezi vladavine prava i pravnih propisa, nego i elementarnog razuma i morala.

Napredna Srpska upozorava javnost da su prilikom skandaloznog premlaćivanja uglednog advokata pripadnici policije prekršili čitav niz odredbi sadržanih u Zakonu o policiji i unutrašnjim poslovima, imajući u vidu činjenicu da gospodin Malešević nije pokazivao na bilo koji način da predstavlja prijetnju po pripadnice policije, a koje se tiču identifikacije policijskih službenika, srazmjernosti pri primjeni policijskih ovlašćenja, te upotrebi sile. Pripadnici policije nisu imali pravni osnov da upotrebe fizičku silu protiv g. Maleševića budući da nisu bili ispunjeni zakonski uslovi iz člana 47. Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, odnosno da on na bilo koji način nije predstavljao prijetnju po ljudske živote niti je pokazivao bilo koju namjeru da ometa rad policije.

Imajući navedeno u vidu, Napredna Srpska zahtjeva da nadležno tužilaštvo postupi po zakonu i utvrdi sve činjenice kako bi se precizno locirala odgovornost policijskih službenika koji su načinili ovaj nezapamćeni skandal, te da potom sudovi donesu odgovarajuće presude. Takođe, insistiramo i na disciplinskoj odgovornosti počinilaca ovog gnusnog čina, njihovoj automatskoj suspenziji a potom i otkazu, te odgovornosti njihovih rukovodilaca.

Budući da ovo nije prvi put da se dešavaju ozbiljni propusti u radu MUP-a, da se demonstrira sila protiv uglednih građana dok se ništa ne čini da se otkriju najozbiljniji kriminalci poput ubica Milana Vukelića, tražimo da ministar unutrašnjih poslova momentalno podnese ostavku jer građani Republike Srpske ne zaslužuju da više trpe teror obučenih zlikovaca koji kaljaju časno ime policije Republike Srpske.

Informativna služba

Stranka Napredna Srpska

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog