Vijesti

Dodik: SDS pao sa 24 na 11 odsto podrške

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da organizovanjem protesta opozicija ide samo na svoju štetu, što govore i analize o padu njihove popularnosti, pogotovo SDS-a.

Na pitanje novinara da prokomentariše najavu opozicije da će organizovati proteste u Trebinju zbog povećanja cijene struje, Dodik je rekao da je to njihova ispravna politička bitka koju pokušavaju da vode.

“Struja jeste poskupjela, ali ne dramatično već minimalno i to da bi se uskladili određeni bilansi, ali Republika Srpska i dalje ima najjeftiniju struju u regionu. Nadam se da će i to spomenuti na tim protestima”, istakao je Dodik danas u Ozrenu.

Što se tiče zahtjeva opozicije upućenih vlasti Republike Srpske, Dodik je rekao da ih nikada nije zvanično dobio i da je o njima čuo samo iz medija.

“Mislim da su ti zahtjevi prepisani i dio su obojenih revolucija, a oni su, izgleda, siva revolucija jer, koliko vidim, ne mogu ništa njima da postignu. Jedan od zahtjeva je, koliko sam čuo, smjena Vlade. To je univerzalni zahtjev svih opozicija na svijetu. Pokušaj da se nametnu neka druga pitanja su više u funkciji destabilizacije Republike Srpske a ne njenog jačanja”, ocijenio je Dodik.

On je naveo da o opoziciji u Srpskoj najbolje govore posljednje analize, prema kojima je, na primjer, SDS spao sa 24 odsto na 11 odsto podrške naroda.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog