Vijesti

Ovo su kandidati NDP-a za Banjaluku

Gradski odbor Narodnog demokratskog pokreta utvrdio je odborničku listu za predstojeće lokalne izbore u Banjaluci, koju će predvoditi Dragan Talić, aktuelni predsjednik odbora i direktora „Sektor sekjuritija”.

Aktuelni odbornici ove stranke u banjalučkoj Skupštini Mirna Savić-Banjac i Vladimir Mirošljević za svoje zasluge su nagrađeni od strane kolega iz Gradskog odbora visokim pozicijama, te su zauzeli drugo, odnosno treće mjesto na listi kandidata koji će se boriti za ulazak u parlament najvećeg grada Srpske.

Od poznatih imena na listi NDP-a se našao i rukometni trener Stojan Atlagić, kojem je pripala šesta pozicija, ekonomista Radenko Puzić je na četvrtom, a gdje su se našle njihove stranačke kolege pogledajte na listi koju vam prilažemo.

Od poznatijih imena tu je i Bogdan Novaković, nekadašnji direktor za sektor carina u Upravi za indirektno oporezivanje, u vrijeme dok je ovom institucijom rukovodio Kemal Čaučević. Čaušević je 2011. godine smjenio Novakovića sa ove pozicije, optužujući ga za brojne nepravilnosti, ali je, poslije žalbe, naknadno vraćen na posao.

U ranijim izjavama medijima, Čaušević je tvrdio da Novaković diplomirao u 52. godini života, kad je u Novom Sadu stekao diplomu sportskog menadžera, odnosno da nema adekvatnu stručnu spremu za ovu poziciju, ali da je, kako je tvrdio, bio prinuđen da ga zadrži na mjestu svog pomoćnika zbog navodnog političkog pritiska tadašnjeg predsjednika SDS-a Dragana Čavića.

Novaković je sve te tvrdnje negirao, tvrdeći da ima regularnu diplomu.

Poslije duže pauze, na javnu scenu će se, preko liste NDP-a, pokušatiti vratiti i Vojislav Erceg, nekadašnji vlasnik ugašenih “Banjalučkih novina”.

Prije nekoliko mjeseci, Erceg je osnovao “Pokret za Banjaluku”, najavljujući se da će kandidovati za gradonačelnika Banjaluke.  Umjesto toga, Erceg je završio na odborničkoj listi NDP-a, i to na 29. poziciji.

ndp lista

Izvor: ATV

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog