Intervju

Deca Beograda zaslužuju da imaju lepo pozorište u skladu s vremenom u kom žive, rekao je Manda

Iz drugih medija (Telegraf.rs): Poslednji intervju Milorada Mandića Mande (VIDEO)

Milorad Mandić Manda (1961-2016) bio je glumac, voditelj, zabavljač, izvođač dečjih pesama i upravnik Pozorišta “Boško Buha”. Vest da je preminuo na sceni tokom monologa Kapetana Kuke u gostujućem pozorištu UK “Vuk Karadžić” potresla je sve one koji su ga voleli. U poslednjem intervjuu 4. aprila u emisiji Beogradska hronika govorio je o glumi i svojoj upravničkoj poziciji, kao i o tome da će biti srećan kada se renoviranje matičnog pozorišta završi.

- Deci Beograda i mladima vratićemo pozorište kakvo zaslužuju, kakvo priliči u skladu sa vremenom u kom žive - rekao je Manda 4. aprila, s nestrpljenjem čekajući da se renoviranje završi.

Tragično je što je u ovom poslednjem gostovanju govorio upravo o premijeri predstave tokom koje mu je pozlilo i nakon čega je preminuo.

Potresa njihov zadnji deo razgovora, budući da je Manda bio neodređen po pitanju dana kad će se pozorište “Boško Buha” otvoriti vrata za nove gledaoce. Nije znao da precizira datum i izgledalo je da se renoviranje neće završiti mesecima.

- Ne bih volela da kažem da se vidimo na otvaranju, nadam se da se vidimo pre toga, pošto… - rekla je voditeljka, aludirajući na neodređeno vreme, koje se iz Mandinog govorenja merilo godinama.

Manda je, u svom stilu, rekao da će on u skladu sa pozicijom upravnika obaveštavati gledaoce o tome dokle je sve stiglo.

- Bićemo strpljivi, sačekaćemo - rekla je voditeljka.

Nažalost, nije ni znala da se više neće videti. Nije znao ni on.

Ovo je strašan gubitak za srpsku kulturnu scenu.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog