Vijesti

Pogledajte kako glase izborni slogani SDS-a i PDP-a

Vladajuće partije već se oglašavaju povodom slogana za predstojeće izbore. Tako je na primjer Savez nezavisnih socijaldemokrata na juče održanoj sjednici Izvršnog komiteta donio odluku da će slogan SNSD-a za predstojeće lokalne izbore biti „Snaga Srpske!“.

Mi smo pokušali da provjerimo koje slogane će imati opozicione partije, u prvom redu Srpska demokratska stranka i Partija demokratskog progresa, kao dvije najveće opozicione partije u Srpskoj. 

Generalni sekretar PDP-a  i šef kluba poslanika ove stranke u NS RS Miroslav Brčkalo  za naš portal je izjavio da će konačna odluka o sloganu sa kojim će ova partija ići na izbore biti donesena u petak, ali za sada je najvjerovatnije da će se ići sa sloganom „Srpska mora bolje“, iako još nije sigurno da li će se ovaj slogan prenositi na lokalne zajednice. 

„Konačna odluka biće saopštena u petak, ali smo za sada najbliži odluci da idemo sa sloganom „Srpska mora bolje“. Da li će se ova poruka prenositi i na lokalne zajednice stvarno ne znam, ali moje je mišljenje da neće. Sve ćete vidjeti u petak“, rekao je Brčkalo. 

Od izvora bliskih SDS-u nezvanično saznajemo da će ova stranka u izbornu kampanju ići sa sloganom „Živjeti za Srpsku“, iako će se konačna odluka donijeti u avgustu. Kako sada stvari stoje, navedeni slogan bi se trebao prelivati i na lokalne zajednice, pa bi za npr. Banjaluku glasio: „Živjeti za Banjaluku“.

Autor: Stefan Blagić
 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog