Kultura

Mladi Banjalučanin harmonikom obilazi svijet (VIDEO)

Radovan Ivanović (13) harmonikom osvaja svijet. Mladi Banjalučanin sanja da će jednog dana nastupiti sa svjetskim zvijezdama klasične muzike, poput Šiškina i Škljarova.

Umijeće, skromnost, šarm, te tri riječi opisuju malog harmonikaša sa velikim talentom. Sa rukama punim muzike, ovaj dječak vješto korača ka ostvarenju svojih snova.

Planiram da se pojavim na mnogim međunarodnim i svjetskim takmičenjima, da uspješno završim srednju Muzičku školu, akademiju, da jednog dana postanem vrhunski profesor harmonikaš i da jednog dana obavljam svoj posao kako treba – kaže Radovan.

Ljubav prema harmonici ovog dječaka čini jedinstvenim, a nevjerovatan trud – uspješnim. Sa harmonikom obilazi svijet, a sa putovanja najčešće donosi medalje.

Tako je bilo i nedavno, kada je u Njemačkoj bio na bod od titule najboljeg harmonikaša svijeta.

To je bilo veliko iskustvo, na tom svjetskom takmičenju sam zauzeo visoko drugo mjesto. Kina je zauzela prvo sa veoma malom bod razlikom – napominje ovaj talentovani dječak.

Rad, trud, odricanja i beskrajna podrška porodice i prijatelja, na to se oslanja ovaj trinaestogodišnjak.

Primijetio sam da on pomalo ima afinitet prema harmonici, kupio sam mu najmanju, on se “zakačio” i tako je krenulo – govori Radovanov otac, Bogdan, dok majka Biljana s ponosom ističe: “Stvarno je ponos, ne samo za našu familiju, nego i za krug ljudi oko nas”.

I brat Dragan ponosno govori: “Svako može poželjeti da ima ovakvog brata”.

Malog Radovana ostavili smo u društvu najbližih da zajedno kuju velike planove i žive muziku, kao i do sada.

Izvor: Blic
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog