Vijesti

Lukač: U srijedu sastanak o Mektićevom "koordinacionom timu"

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da će Udarna grupa za borbu protiv terorizma na nivou BiH, kojom predsjedava glavni bh. tužilac Goran Salihović, za dva dana održati sastanak o prijedlogu ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića po kojoj bi ova grupa trebalo da preraste u koordinaciono tijelo.

Lukač je ponovio zaključke Vlade Srpske, sadržane u 16 tačaka, a u kojima se navodi da je ovakav Mektićev potez klasičan prenos nadležnosti.

On je rekao da "pomalo laički" djeluje izjava ministra bezbjednosti BiH kada tvrdi da nije dobio nikakve primjedbe Vlade Republike Srpske i da je apsurdno da neko ko prati političku situaciju u BiH tvrdi da nema primjedbi iz Republike Srpske".

Lukač ističe da je BiH, kao i bilo koja druga evropska zemlja, izložena mogućnosti terorističkog napada. Naglasio je da u BiH još ima određenih žarišta, odnosno paradžemata, u kojima se regrutuju ljudi za borbu na stranim ratištima, a neki od njih se i vraćaju u BiH.

Prema njegovim riječima, Tužilaštvo BiH procesuira povratnike sa stranih ratišta, a tek će se vidjeti da li će to biti dovoljno da takva lica budu osujećena u nekim od budućih aktivnosti u vezi sa terorizmom. 

Ministar Lukač otvorio je danas u Banjaluci dvodnevnu radionicu pod nazivom "Zaštita kritične infrastrukture: ključni izazovi i rješenja", organizovanu s ciljem podizanja na viši nivo sposobnosti u zaštiti kritičnih infrastruktura, naročito u zaštiti od terorizma.

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog