Vijesti

Dionica Doboj-Prnjavor u upotrebi tokom avgusta

Direktor preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” Dušan Topić izjavio je, nakon obilaska gradilišta auto-puta Banjaluka-Doboj, na dionici Doboj-Prnjavor, da su u toku završni radovi na toj trasi dugoj 36,6 kilometara i da bi ona trebalo da bude u upotrebi tokom avgusta.

“Pod saobraćajem ćemo tada ukupno imati nešto više od 70 kilometara auto-puta, a po završetku dionice na pravcu od Banjaluke do Prnjavora, što očekujemo već krajem 2017. godine, mreža auto-puteva u Republici Srpskoj rasprostiraće se na više od 100 kilometara”, naveo je Topić.

On je dodao da se na tome neće stati jer se aktivno radi na pripremi i realizaciji projekata izgradnje auto-puteva na pravcima od Banjaluke do Mliništa, zatim od Banjaluke preko Prijedora do Novog Grada, kao i na pravcu od Brčkog preko Bijeljine do granice sa Srbijom, saopšteno je iz preduzeća “Autoputevi Srpske”.

Gradilište i trasu obišli su juče članovi Nadzornog odbora i Odbora za reviziju preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”, sa članovima uprave preduzeća, nakon čega je održana zajednička sjednica u prostorijama gradilišta Johovcu, kod Doboja.

Predsjednik Nadzornog odbora preduzeća Tomislav Prpoš izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim radovima i čestitao upravi preduzeća koja uspješno privodi kraju realizaciju ovog projekta.

Prpoš je ocijenio da će novi kilometri auto-puta, bez sumnje, dati zamah privrednom razvoju cijele regije

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog