Vijesti

Laktaši: Ranko Karapetrović kandidat koalicije SNSD, SP i DNS

Ranko Karapetrović iz SNSD-a kandidat je koalicije SNSD, SP i DNS za načelnika opštine Laktaši na predstojećim oktobarskim lokalnim izborima.

Koalicioni sporazum o podršci Karapetroviću danas u Laktašima potpisali su predstavnici SNSD-a, SP-a i DNS-a Branislava Milekić, Slobodan Protić i Saša Panić.

Karapetrović je zahvalio članovima svoje partije i stranaka koalicije za podršku i ukazano povjerenje, te poručio da će tokom mandata, ukoliko bude izabran za načelnika, voditi računa o stavovima sve tri partije iz koalicije.

“Prioritet će biti potrebe građana, koji me biraju, i njihovi problemi, koje ćemo nastojati zajedno riješiti, kao što je bilo i u mom prvom mandatu”, rekao je Karapetrović, koji je ranije bio načelnik opštine Laktaši.

On kaže da je prihvatio ovu kandidaturu da bi na osnovu dugogodišnjeg iskustva u vođenju uprave riješio određene finansijske probleme u vezi sa padom prihoda u lokalnim zajednicama.

Milekićeva, koja je vršilac dužnosti predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a Laktaši, rekla je da potpisivanje današnjeg sporazuma predstavlja realizovanje republičkog dogovora predstavnika stranaka, kojim koalicioni partneri izražavaju svoju volju da podrže Karapetrovića.

“U toku su velike aktivnosti za predstojeće izbore. Sigurni smo u pobjedu, ali nam to ne daje manje pravo da u svom programu sa kojim ćemo izaći na izbore ne uvrstimo potrebe građana”, poručila je Milekićeva.

Ona je dodala da je sporazumom predviđeno da u naredne četiri godine sve tri partije djeluju zajedno u vršenju vlasti u Laktašima, uvažavajući osvojen broj mandata.

Protić, koji je predsjednik opštinskog odbora SP-a, rekao je da je današnjim potpisivanjem koalicionog sporazuma potvrđen kontinuitet koalicije, koja funkcioniše punih 19 godina.

On je naveo da Karapetrović ima bogato političko iskustvo, te da je siguran u pobjedu na predstojećim izborima.

Panić, koji je predsjednik odbora DNS-a u Laktašima, rekao je da ova partija daje punu podršku kandidatu Karapetroviću i istakao da ne sumnja da će ostvariti ubjedljivu pobjedu za načelnika opštine.

“U protekle četiri godine uspjeli smo stabilizovati stanje u opštini, te stvoriti uslove da i u naredne četiri godine radimo na njenom razvoju”, rekao je Protić.

Načelnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman rekao je da su njegove ambicije iste kao ambicije SNSD-a, a to je da ova stranka pobijedi na predstojećim izborima.

On je dodao da Karapetrović ima njegovu punu podršku za kandidaturu, te napomenuo da opštinski odbor SNSD-a u Laktašima nije raspušten već da i dalje funkcioniše u punom kapacitetu.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog