Svijet

Volkswagen prestao proizvoditi GOLF

Njemački Folksvagen sada je u problemima zbog prekida proizvodnje automobila „golf“, jer kompanija Prevent iz Volfsburga ne isporučuje komponente.

Iz Folksvagena ističu da se problem odnosi isključivo na proizvodnju „golfa“, ali ne i na ostale tipove automobila poput „tiguana“ ili „tourana“. Zbog problema s dobavljačima više od 7.000 radnika te kompanije trenutno je raspoređeno na druge radne pozicije. 

Članica Prevent grupe Kar trim pokrenula je sudski spor s Folksvagenom pa je, do okončanja spora, prekinula isporuku auto-presvlaka. U međuvremenu i druga članica Prevent grupe iz Nemačke ES Automobilgas prekinula je isporuku dijelova koji se ugrađuju u motore pa je takođe pokrenula sudski spor. Ipak, ako je poznato koliki je značaj Folksvagena za njemačku privredu, ovaj zastoj u proizvodnji je veliki problem, što pokazuje i činjenica da se vijest našla na naslovnicama najznačajnijih njemačkih medija. 

Prema dostupnim informacijama, ovde se radi o izolovanom slučaju vezanom za isporuku jednog dijela komponenti koje se koriste u enterijerima i motorima vozila.

Izvor: B92
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog