Vijesti

Ahmetović: Ivanić priča gluposti

Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH iz RS, priča gluposti, rekao je Sadik Ahmetović, poslanik SDA u Parlamentu BiH.

“Zaista je teško povjerovati kako član Predsjedništva može ovakvu glupost kazati. Bakir Izetbegović je podnio apelaciju da zaštiti državu BiH, što mu je i ustavna i ljudska obaveza”, rekao je Ahmetović za Vijesti.ba.

Poslanik SDA je komentarisao jučerašnje izjave srpskog člana Predsjedništva BiH o apelaciji Ustavnom sudu Bakira Izetbegovća.

Ahmetović je dodao da bi Ivanić trebao da ima isti odnos kao i Izetbegović, jer je to i njegova ustavna obaveza, da štiti zemlju na čijem je čelu.

“On nažalost poziva visokog predstavnika Valentina Incka da to ne učini, jer će navodno učiniti uslugu Miloradu Dodiku, predsjedniku RS. Ovdje se radi o zaštiti države, a koliko će biti jak Dodik to uveliko zavisi od politike Ivanića. Nikako od Incka i njegovih odluka”, kategoričan je Ahmetović.

Uvjeren je, kako kaže, da država BiH neće izgubiti. “I devedesetih su oklijevali neki iz EU, koji traže dodatne konsultacije, a mi smo našu domovinu sačuvali. Ona će i ovog puta pobijediti, jer ona nije ni protiv koga, ona je za sve nas. Nadam se da to znaju oni koji donose odluke po ovoj apelaciji, a član Predsjedništva možda shvati da je ovo njegova država, ma koliko god on zbog tog bio nervozan”, zaključio je Ahmetović.

Referendum o Danu Republike Srpske zakazan je 25. septembra.

Izvor: Nezavisne
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog