Vijesti

SDS Teslić: Teslićani ne haluciniraju, helikopter Vlade RS zloupotrijebljen

Nastavlja se rasprava opštinskog odbora Srpske demokratske stranke Teslić i predsjednika Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića. U saopštenju koje je stiglo na redakciju našeg portala, SDS Teslić navodi da je više od pet stotina građana Teslića vidjelo helikopter vlade 19. avgusta u vrijeme održavanja tribine stranke Ujedinjena Srpska. Saopštenje prenosimo u cjelini:

Nekoliko hiljada građana Teslića moglo je da svjedoči da je helikopter Vlade RS, tamno crvene i bijele boje, duže vremena kružio iznad grada, slijetao i polijetao sa Banje Vrućice dana 19. avgusta, na Preobraženje, u vrijeme održavanja tribine stranke „Ujedinjena Srpska" Nenada Stevandića.

S obzirom da je Preobraženje dan kada se obilježava godišnjica osnivanja SDS-a u Tesliću, isti helikopter je na putu od Banjaluke prema Tesliću, vidjelo više od pet stotina zvanica na proslavi osnivanja stranke u Čečavi kod Teslića.

Takođe, nekoliko prolaznika na Banji Vrućici, na pješačkoj stazi kod stadiona „Mineral", gdje je helikopter slijetao, vidjelo je Nenada Stevandića da ulazi u helikopter Vlade RS, o čemu su spremni i da svjedoče. Isti je viđen i na putu od Teslića prema Banji Vrućici.

Nenad Stevandić u izjavama tvrdi da Teslićani haluciniraju, a da je puka slučajnost to što je helikopter Vlade RS boravio u Tesliću baš za vrijeme održavanja njegove tribine, da je bespotrebno kružio iznad grada tokom tribine, kao i to da je neko ko izgleda kao Nenad Stevandić viđen da ulazi u isti helikopter, po završetku tribine.

Stevandić u izjavi za „Frontal.ba" takođe navodi da su piloti njegovi prijatelji, te da ne želi da krije svoje prijateljstvo sa njima, niti da se pravda ako im se putevi „slučajno ukrste".

Zaista, Nenad Stevandić i nije taj koji treba da se pravda za zloupotrebe helikopterskog servisa, nego Vlada Republike Srpske, koja se do sada ni jednom nije oglasila na brojne zloupotrebe ovog servisa u svrhe političke kampanje SNSD-a i Milorada Dodika, o čemu postoje brojni primjeri i dokazi. Takođe se nisu oglasili ni ovim povodom, niti objasnili koji je hitan slučaj bio razlog posjete Tesliću baš za vrijeme tribine Nenada Stevandića, a pogotovo zašto je helikopter bespotrebno kružio duže vremena iznad grada?

Nenad Stevandić je marginalan političar koji vodi marginalnu političku partiju, koja ne predstavlja čak ni B tim SNSD-a, pogotovo u Tesliću, gdje se na tribini njegove partije pojavila tek nekolicina „pristalica", te je prilično neozbiljno i komično očekivati da ta partija značajno učestvuje u izbornom rezultatu ili da odlučuje izbore, pogotovo ne u Tesliću.

Neutemeljeni optimizam Nenada Stevandića po ovom pitanju sasvim sigurno da predstavlja slučaj priviđanja ili fatamorgane.

Autor: Stefan Blagić
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog