Vijesti

Banjalučki olimpijci kod Gavranovića (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović organizovao je prijem za banjalučke olimpijce, učesnike Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru - bronzanu košarkašicu Sašu Čađo i plivača Mihajla Čeprkala.

Gavranović je istakao da samo učešće na Olimpijadi predstavlja veliki uspjeh.

Banjaluka je, u skladu sa mogućnostima, pomogla naše olimpijce Mihajla Čeprkala i Lusiju Kimani, koja danas nije sa nama, a značajno smo učestvovali i u organizaciji prijateljske košarkaške utakmice između ženskih reprezentacija Srbije i Slovenije, koja je odigrana u okviru priprema za Olimpijadu. Spremni smo da i dalje pomažemo sport u našem gradu, a trenutno izdavajamo oko pet odsto gradskog budžeta za sport, što nije malo – naglasio je Gavranović.


Saša Čađo, koja je sa reperezentacijom Srbije osvojila bronzanu medalju u Riju, zahvalila je gradonačelniku na prijemu i dodala da je Banjaluka grad sporta u kojem sigurno ima mnogo talenata.


Kada vidite koliko djeca vole sport i koliko njih se bavi sportom, jasno je da je ovo grad sporta, a potrebna je samo mala podrška da oni uspiju. Vjerujem da će se sport u Banjaluci razvijati i da će naš grad imati još olimpijaca i nakon nas – rekla je Čađo.


Mihajlo Čeprkalo je plivao za selekciju Bosne i Hercegovine i ostvario veoma zapažen nastup na Olimpijadi u disciplini 1.500 metara.


Prezadovoljan sam ostvarenim rezultatom. U najjačoj svjetskoj konkurenciji biti 37. od 46 takmičara je za mene veliki uspjeh. Sa 17 godina ispunio sam svoj san da odem na Olimpijske igre, a u budućnosti, nadam se da će biti još više uspjeha – zaključio je Čeprkalo.

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog