Vijesti

Koji poslanici u skupštini nisu progovorili ni riječ?

Čedo Vuković, Goran Jerinić, Ilija Tamindžija. Milorad Jagodić i Nenad Kuzmić iz SNSD-a, Milan Dakić iz DNS-a, Branko Butulija iz SDS-a, Siniša Ilić iz Srpske radikalne stranke i Ivana Lovrić iz koalicije Domovina – devet od dvanaest poslanika koji, od početka ove godine, nisu raspravljali ni o jednoj tački dnevnog reda. Praktično, nisu prozborili ni riječ na sjednicama. Tako su pokazali podaci CCI-a.

“Individualna aktivnost dijela poslanika i dalje je na vrlo niskom nivou. Još uvijek ima poslanika koji aktivno ne zastupaju interese građana koji su ih izabrali na tu odgovornu dužnost”, istakao je Željko Ninković iz Centara civilnih inicijativa.

Prema njihovim podacima, ni predsjednik Parlamenta se nije proslavio. Nedeljko Čubrilović odgovara da to nije tačno.

“Ja na osnovu ove analize, mogu da kažem da ti podaci nisu tačni podaci, da ima dosta promašaja, ali to je stvar CCI-a”, ocijenio je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS.

Iako nisu bili aktivni, poslanici su svaku sjednicu uredno naplatili. Na spisku CCI-evih ćutača našli su se i samostalni poslanik Vojin Mitrović i NDP-ova Zorka Andrić. Ona tvrdi da je nevladin sektor taj koji nije dobro ispratio sjednice.

“Ti navodi nisu tačni. A ja tragom tih navoda nisam htjela da idem, to nije tačno, četiri diskusije su bile pune i više replika”, kazala je Zorka Andrić, poslanik NDP-a u NS RS.

Iako oni tvrde da nisu tačni, podaci CCI-a kažu da, osim što nisu bili aktivni, poslanici na zasjedanjima nisu bili ni redovni. Od ukupno 27 zasjedanja Narodne skupštine, na samo devet njih bili su prisutni svi poslanici.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog