Vijesti

Pokrenut novi portal Misli Dobro

U Banjaluci je nedavno pokrenut portal Misli Dobro s namjerom otvaranja prostora za nove ideje i, kako se navodi, u cilju stvaranja boljih uslova života i afirmacije pravih vrijednosti.

Motivi za pokretanje su bili “obesrabrujući demografski pokazatelji, loše ekonomsko stanje, te globalno-bezbijednosne prijetnje” koje vode ka “pogoršanju uslova života u Republici Srpskoj i BiH”.

U želji da odgovori predstojećim izazovima grupa uspješnih ljudi riješila je da pokrene ovaj portal.

Jedan od pokretača Misli Dobro Marko Knežević  za naš portal je izjavio da se u ovom projektu nalazi grupa entuzijasta koje će se potruditi da izgradi bolje i uspješnije društvo, kroz prijedloge, stavove i mišljenja svojih članova.

“Osnivači Misli Dobro su: Nataša Tešanović, Saša Trivić, Saša Čekrlija, Srđan Šuput, Dalibor Tomaš i ja. Radi se o grupi entuzijasta koji su spremni odvojiti svoje vrijeme i znanje, te dati puni doprinos da u Republici Srpskoj pokušamo izgraditi bolje i perspektivnije društvo, bez političkog ili međunarodnog uticaja. Kao što smo naveli, naša vrata su otvorena svima, bilo da se radi o pojedincima ili organizacijema, koji su spremni javno, jasno i glasno, iznijeti svoje stavove, mišljenja i kritike, ali i prijedloge za poboljšanje, koje bi kroz javnu diskusiju artikulisali i proslijedili nadležnima”, rekao je Knežević. 

On je dodao da je cilj ove organizacije da obezbijedi urednike i obradi svaku od ciljanih tema kako bi uticao da se budućnost i održivi razvoj naše zemlje vrate u adekvatan okvir. 

“Cilj nam je da za svaku navedenu temu imamo urednike i njegove zamjenike, i tražićemo ih među ljudima koji su se dokazali u navedenim oblastima, urednici će postavljati inicijalni/nulti tekst o postojećem stanju u nekoj oblasti, a kroz javnu diskusiju dolazćemo zajedno do prijedloga za unaprijeđenje i poboljšanje. U narednim mjesecima ćemo na taj način obraditi svaku od ciljanih tema (politika, finansije, privreda, obrazovanje, demografija, socijalna politika, zdravstvo, kultura i sport) za koje smo zaključili da su od osnovnog značaja za naše buduće bitisanje i održiv razvoj na ovom području”, poručio je Knežević. 

Autor: Stefan Blagić
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog