Vijesti

Prekinuta sjednica PD PS BiH

Predsjedavajući Predstavničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić, nakon sat i po rasprave o dnevnom redu, prekinuo je sjednicu i pozvao predsjedavajuće klubova poslanika na konsultacije u vezi sa njenim daljim tokom.

Prethodno je poslanik SDA Sadik Ahmetović izazvao niz reagovanja poslanika iz Republike Srpske, zahtjevom da se parlament pozabavi i pitanjem održavanja združene policijske vježbe ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske i Srbije u Loznici. 

Predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a Aleksandra Pandurević rekla je da ovo nije prva zajednička vježba dvije policije i da je prethodna održana u Banjaluci. 

"Ali tada nije bila predizborna godina, pa nikome nije smetalo", rekla je Pandurevićeva i podsjetila da BiH i Srbija imaju sporazume o policijskoj saradnji. 

Ona je dodala da je neke od njih potpisao i Ahmetović, kao nekadašnji ministar bezbjednosti BiH. 

Poslanik SNSD-a Dušanka Majkić ocijenila je da Ahmetović nastupa kao da je predstavnik opozicije, a ne poslanik stranke koja je u vlasti. 

Kada je riječ o zahtjevu za raspravu o referendumu u Republici Srpskoj, Majkićeva je istakla da je odluku o tome donijela Narodna skupština Srpske u skladu sa Ustavom i Zakonom o referendumu. 

"Odluka je donesena bez ijedne greške i ne može se promijeniti", naglasila je Majkićeva. 

Poslanik SNSD-a Milica Marković podsjetila je da su predstavnici Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH pola godine pozivali na promjenu zakona o Ustavnom sudu BiH, ali da nisu imali razumijevanja među kolegama parlamentarcima.

Ona kaže da je Ustavni sud BiH donošenjem odluke o Danu Republike Srpske ne može začepiti usta 1,2 miliona stanovnika".

(Agencije)
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog