Republika Srpska

Danas počinje sajam privrede, poljoprivrede i turizma

U Čelincu će danas i sutra biti održan "Peti regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma Čelinac 2016", a očekuje se učešće više od 150 izlagača.

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić obratiće se danas na privrednom sajmu u Čelincu učesnicima konferencije i panel-diskusije "Mogu li lokalne zajednice privući investicije iz Evropske unije i dijaspore".

Sajam organizuje opštinska Razvojna agencija u saradnji sa Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske i Područnom privrednom komorom Banjaluka.

Ova privredna manifestacija svečano će biti otvorena u 18.00 časova, a prethodno će u 12.00 časova u hotelu "Turist" biti održana konferencija i panel-diskusija pod nazivom "Mogu li lokalne zajednice privući investicije iz EU i dijaspore".

Regionalni sajam pratiće stručne konferencije, predavanja i poslovni susreti privrednika uz bogat svečani program i brojne kulturno-zabavne manifestacije za izlagače i posjetioce.

Izlagači će biti raspoređeni u Sportskoj dvorani u Čelincu na površini od oko 1.000 metara kvadratnih i na otvorenom prostoru /sajamski šatori/ površine oko 600 metara kvadratnih.

Direktor Razvojne agencije opštine Čelinac Aleksandar Branković rekao je da se i ove godine očekuje učešće više od 150 izlagača.

"Čelinački sajam privrede od osnivanja bilježi konstantan rast broja izlagača iz svih privrednih oblasti, a namjera nam je da u narednim godinama specijalizujemo sajam na izlagače iz oblasti električne energije, građevinarstva i poljoprivrede", rekao je Branković.

Generalni pokrovitelj "Petog regionalnog sajma privrede, poljoprivrede i turizma" je Vlada Republike Srpske, odnosno Ministarstvo trgovine i turizma, a pokrovitelj je Savjet ministara BiH.

Izvor: SRNA
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog