Republika Srpska

Mario Ivanković novi direktor Hypo banke Banja Luka

Član Uprave Hypo-Alpe-Adria Bank Banjaluka Mario Ivanković imenovan je za direktora ove banke umjesto dasadašnjeg Dragana Kovačevića, saznaje poslovni portal CAPITAL.ba.

Kovačević je na funkciji v.d. direktora Hypo banke proveo svega pola godine, a ubuduće će biti na poziciji savjetnika Uprave banke.

Kovačeviću Agencije za bankarstvo nije produžila dozvolu jer je, kako saznajemo, ispunio uslove za penzionisanje.

„Želim da se zahvalim Nadzorom odboru Banke i Addiko grupi za ukazano povjerenje. Sa jasnom poslovnom strategijom, snažnom likvidnošću i kapitalnom pozicijom, Hypo banka Banja Luka nastaviće sprovođenje poslovne strategije razvoja cjelokupnih poslovnih aktivnosti i ključnih poslovnih segmenata. Tri stuba poslovanja Banke biće: snažno usmjerenje na rast baze klijenata, direktan portfelj proizvoda te jednostavni i efikasni procesi“, rekao je za portal CAPITAL novi direktor Hypo banke Banja Luka Mario Ivanković.

Ivanković dodaje da je jedan od ključnih projekata koji će se sprovesti u godini rebrendiranje Banke.

„U Bosni i Hercegovini proces rebrendiranja biće završen 31. oktobra i od tog datuma naša Banka poslovaće pod novim imenom – Addiko. Novi brend predstavljaće početak uzbudljivog putovanja i poboljšanja naših usluga, kreditnih procesa, glavnih finansijskih pokazatelja, jačanja digitalnog bankarstva, te izgradnje nove, fokusiranije, efikasnije i jednostavnije banke,“ rekao je Ivanković.

“Nova vlasnička struktura Banke, američki fond Advent International i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), pružila je nove mogućnosti razvoja i dobre perspektive za Banku i njeno buduće poslovanje, a najbolji dokaz tome jeste natprosječni kreditni rast u prvih šest mjeseci ove godine“, kažu u Hypo banci.

Dosadašnji v.d. direktor Banke, Dragan Kovačević, će i dalje biti aktivan dio našeg tima u svojstvu savjetnika Uprave, imajući u vidu njegovo znanje i bogato iskustvo, potvrđeno je iz Hypo banke.

Prije dolaska u Hypo banku, Ivanković je bio direktor Sektora za upravljanje kreditnim rizikom u poslovanju sa stanovništvom Raiffeisen Bank BiH.

On je posljednjih četrnaest godina radio u Raiffeisen Bank BiH, od čega devet godina na rukovodećim pozicijama. Pored menadžerskog iskustva u upravljanju projektima, poslovnim procesima te ljudskim resursima, njegova uža ekspertiza vezana je za sve procese u upravljanju rizicima kao i upravljanju portfolijom.

Na ranijim pozicijama bio je nadležan za implementaciju evropskih standarda za upravljanje rizicima.

Izvor: Capital
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog