Vijesti

US RS: Jasno i glasno - DA

Unija studenata Republike Srpske obratila se javnosti saopštenjem u vezi sa predstojećim referendumom u Srpskoj. Saopštenje prenosimo u cjelini:

 Drage kolege studenti,

Poštovani građani Republike Srpske,

Povodom održavanja Referenduma u Republici Srpskoj o Danu Republike, imamo dužnost i potrebu da Vam se javno obratimo.

Unija studenata Republike Srpske krovna je studentska organizacija u Republici Srpskoj koja predstavlja skoro 40 000 studenata koji studiraju na dva javna univerziteta. Najveći broj ovih mladih ljudi rođeno je za vrijeme stvaranja Republike Srpske i za nas je ona jedina otadžbina koju poznajemo i koju imamo. Ogroman je broj naših kolega čiji su očevi, djedovi, braća, stričevi, ujaci i drugi članovi porodica uložili svoje živote i djelove tijela u njene temelje. U te temelje živote su ugradili i brojni tadašnji studenti i profesori. Zbog slobode našeg naroda zapadno od Drine, mnogi od nas odrastali su bez očeva. Mnoge majke su i danas u suzama za njihovim najmilijima. Svi oni zavjetovali su nas da čuvamo slobodu koju smo stekli. Zavjetovali su nas da Republiku Srpsku volimo više od ičeg i poštujemo iznad svega.

Danas kada smo ponovo prisiljeni da branimo naš dan, dan slobode, Dan Republike, njen rođendan i njenu slavu, čvrsto smo opredjeljeni da čuvamo Zavjet koji nam je ostavljen. Zato, pozivamo sve vas, drage kolege i sve građane Republike Srpske da u nedjelju 25. septembra 2016. godine zajedno, jedinstveniji nego ikada izađemo na referendum i kažemo jasno i glasno: DA, PODRŽAVAMO DA SE 9. JANUAR SLAVI KAO DAN REPUBLIKE!

S poštovanjem,

Unija studenata Republike Srpske
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog