Vijesti

Imovinski kartoni Izetbegovića, Čovića i Ivanića

Najuticajniji bosanskohercegovački političari mogu se pohvaliti ''ozbiljnim'' imovinskim kartonima i imetkom koji su stekli kroz svoje političke i nepolitičke karijere.

Na stranicama Centra za istraživačko novinarstvo mogu se pronaći imovinski kartoni velikog broja domaćih funkcionera. Tu kroz brojeve možete saznati interesantne detalje iz biografija, pogledati njihovo imovno stanje, podatke o obrazovanju...

U proteklim danima mogli ste ''prelistati'' imovinske kartone aktuelnih načelnika nekoliko bh. opština, a u nastavku to možete uraditi ukoliko vas zanima šta sve posjeduju članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Prema podacima iz imovinskih kartona i zemljišnoknjižnih dokumenata, Bakir Izetbegović i njegova supruga Sebija suvlasnici su kuće i zemljišta u Sarajevu, procijenjenih na 185.000 KM. Supruga je i vlasnica apartmana na Bjelašnici koji je procijenio na 100.000 KM. Izetbegović nema automobil, a u imovinskom kartonu 2014. godine je napisao da supruga vozi putnički automobil vrijedan 50.000 KM.

U imovinskom kartonu prije četiri godine, Mladen Ivanić prijavio je stan u Banjaluci od 95 metara kvadratnih koji je procijenio na 140.000 maraka. Takođe, prijavio je da je suvlasnik vikendice u Crnoj Gori od 40 kvadratnih metara, vrijedne 40.000 KM, i automobil Mercedes 320 CDI, vrijedan 35.000 KM. Njegova supruga Gordana ima stan u Beogradu vrijedan 110.000 KM, a kćerka Jelena stan u BiH od 100.000 KM.

Kako se dalje navodi na stranicama Centra za istraživačko novinarstvo, Lider HDZ-a Dragan Čović prema imovinskom kartonu iz 2014., ima kuće u Mostaru i Širokom Brijegu. Supruga Bernadica posjeduje poslovni prostor i suvlasnica je advokatskog ureda. Prema imovinskom kartonu, Čović nema automobil, a supruga vozi Audi 3. Naveo je da je kreditno opterećen 150.000 KM.

Izvor: N1
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog