Republika Srpska

Entering HIP u Prijedoru otvara pogon za proizvodnju ljepila za parket

Entering HIP d.o.o. Prijedor, kćerka firma Knežević Entering u petak će ozvaničiti početak proizvodnje prajmera i ljepila za parket na polivinilnoj i poliuretanskoj bazi, po licenci italijanskog partnera J.F. Amonn SpA iz Bolzana, potvrdio je za poslovni portal Akta.ba Marko Knežević, generalni manager kompanije Knežević Entering.

Početni proizvodni program će činiti dvokomponentna PUR ljepila Stufex PL 200 (premium segment - lijepljenje svih vrsta i dimenzija parketa i drvenih podova na sve vrsta upojnih i neupojnih podloga) i Stufex PL 300 (lijepljenje svih vrsta i dimenzija višeslojnih parketa, klasičnih parketa i drvenih podova širine do 120 mm, lamel i lam parketa), te polivinilno ljepilo Stufex P90E (lijepljenje lamel parketa i klasičnih parketa širine do 50 mm), kao i pripadajući prajmeri za svako ljepilo.

Knežević kaže kako je trenutno u realizaciji prva faza investicionog ciklusa vrijednosti 600.000,00 KM, a tokom 2017. i 2018. godine planirana je ukupna investicija u dodatne programe i tehnologije u visini od 2.000.000,00 KM, čime će potpuno automatizovati postojeću proizvodnju, te stvoriti preduslove za proširenje proizvodnog programa na sve vrste fluidnih ljepila sa širokim spektrom primjene, lazurne premaze za drvo i slične proizvode iz segmenta boja i lakova, odnosno građevinske hemije.

U prvoj fazi investicije zaposlenje će dobiti 10 novih radnika, dok u narednom ciklusu očekuju otvaranje 20 radnih mjesta.

"Proizvodi iz Entering HIP-a će se plasirati na sva tržišta jugoistočne Evrope putem distributivne mreže naših partnera, a u toku su i pregovori za izlazak na tržišta Bliskog istoka", kaže Knežević, naglašavajući kako je plan privrednih društava Knežević Entering i Entering HIP postati regionalni lider u svakom segmentu podnih obloga i pratećih materijala.

Planovi kompanije su u periodu 2017. – 2020. osnovati regionalna predstavništva u svim zemljama Balkana, te jedno u EU, kako bi njihove robe i usluge bile dostupne što većem tržištu.

"Naša misija i vizija se svode na kratku parolu 'bar za kvadrat bolji', bilo da se radi o podnim oblogama, njihovoj montaži ili pratećim materijalima koje ćemo proizvoditi u Prijedoru" , pojašnjava Knežević.

S obzirom na stanje u društvu i generalno loš poslovni ambijent, Knežević Entering se može pohvaliti dobrim poslovnim rezultatima, koji su uvijek pozitivni, od osnivanja 2007. do danas.

"Nemamo neizmirene obaveze prema državi, bankama i zaposlenima, a dobavljače servisiramo u ugovorenim valutama. Nažalost, u vremenu u kojem živimo i radimo, to je valjda uspjeh", kaže Knežević.

Izvor: Akta
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog