Vijesti

Zvaničnici SNSD podnose "prijavu protiv sebe" Tužilaštvu BiH zbog referenduma (FOTO)

SNSD je odlučan da se Dan Republike i dalje obilježava 9. januara, zaključilo je Predsjedništvo ove stranke na današnjoj sjednici u Banjaluci.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik ocijenio je da je veoma važno što je referendum o Danu Republike protekao u mirnoj i demokratskoj atmosferi, i istakao, da će Republika Srpska nastaviti da obilježava kao praznik dan svog nastanka, 9. januar.

Poslije sjednice Predsjedništva SNSD, Dodik je izjavio da će u narednom periodu SNSD podnijeti apelaciju Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti 1. marta kao tzv. dana nezavisnosti BiH.

Ponovio je i da će se odazvati pozivu Tužilaštva BiH za saslušanje zbog referenduma o Danu Republike, ali samo u pravosudnim institucijama u Republici Srpskoj ili posredstvom video linka.

Nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a, u Banskom Dvoru u Banjaluci počela je sjednica Glavnog odbora ove stranke.

Članovi Predsjedništva i Glavnog odbora trebalo bi da potpišu prijavu protiv sebe, a koja će biti poslata Tužilaštvu BiH. U prijavi koju je novinarima pokazao na uvid predsjednik stranke Milorad Dodik navodi se da članovi rukovodstva SNSD "kao saučesnici i saradnici Milorada Dodika učestvovali u organizaciji provođenju referenduma o Danu Republike Srpske". 


Podsjećamo, da je juče Klub poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputio zahtjev Ustavnom sudu BiH za ocjenu ustavnosti svih zakona i opštih akata koje je parlament FBiH usvojio nakon konstituisanja, 2014. godine, jer Klub Srba u Domu naroda ove institucije nije popunjen. 

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog