Vijesti

Snijeg na Jahorini (FOTO)

Jutros je u BiH osvanulo oblačno i hladno vrijeme, a na Bjelašnici je izmjereno minus 5 stepeni Celzijusa, dok je na Jahorini pao snijeg.

Posjetioci ove planine su se rano jutros iznenadili kada su ugledali snježni pokrivač. U 7:00 sati na Jahorini je izmjereno -8 stepeni Celzijusovih. 

Danas u većem dijelu Hercegovine, Krajina i sjever Bosne pretežno vedro. U ostalim područjima postepeno smanjenje oblačnosti od zapada prema istoku tokom dana. U jutarnjim satima u istočnim područjima slaba kiša. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U većem dijelu Hercegovine i prema zapadu Bosne jaka bura koja će krajem dana oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14°C, na jugu zemlje od 17 do 20°C. 

U Sarajevu prije podne oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura vazduha oko 10°C.

U četvrtak, 06.10.2016., u Bosni i Hercegovini će preovladavati umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne sa maglom. U noći na petak naoblačenje sa juga. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 13 i 18°C.

U petak, 07.10.2016., oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Padavine se ne očekuju u sjevernim područjima. Poslije podne prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti sa zapada i juga prema istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15°C.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog