Svijet

Tegeltija: Rast naplate prihoda od direktnih poreza

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da Poreska uprava Republike Srpske u ovoj godini bilježi znatan rast naplate prihoda po osnovu direktnih poreza, prevashodno po osnovu naplate poreza na dobit.

"Postoji mogućnost reprograma poreskih obaveza koje smo mi zakonom definisali i veliki broj preduzeća u Republici Srpskoj koristi tu mogućnost", rekao je Tegeltija u Narodnoj skupštini Srpske tokom poslaničkih pitanja i odgovora "Aktuelni čas". 

Kada je riječ o nenaplaćivanju poreza i doprinosa, Tegeltija je naveo da veliki problem predstavlja činjenica da određeni broj preduzeća odlazi u stečaj.

"Poreska uprava Republike Srpske čini velike napore da se tekuće naplate poreza i doprinosa vrše uredno i što je moguće u većem obimu", istakao je Tegeltija. 

On kaže da određeni broj javnih preduzeća kasni sa izmirenjem obaveza, ali da sva ta preduzeća imaju reprograme za plaćanje poreza i doprinosa za koje plaćaju kamatu.

Govoreći o mogućnosti dostavljanja izvještaja o radu Fonda solidarnosti Narodnoj skupštini Republike Srpske, Tegeltija je istakao da nema nikakvih prepreka da taj izvještaj bude dostavljen parlamentu Srpske.

"Upravni odbor Fonda solidarnosti donosi takvu odluku. Upravni odbor Fonda na sjednicama redovno raspravlja o radu i prikupljenim sredstvima na računu Fonda", istakao je Tegeltija.

Izvor: Nezavisne
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog