Region

Pupovac: Nova vlast u Hrvatskoj omogućila da se čuju i problemi Srba

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednik SDS S-a Milorad Pupovac izjavio je danas da je nova vlast u Hrvatskoj promijenila ton i u značajnoj mjeri omogućila da se čuju stvarni problemi Srba.

Pupovac je za RTS rekao i da treba dati priliku i vremena vladi premijera Andreja Plenkovića da pošalje prve značajnije poruke ili da primi značajnije poruke od premijera Srbije Aleksandra Vučića, jer bez dijaloga nema napretka.

Na pitanje koliko će vremena morati da prođe da se osjeti boljitak u položaju Srba u Hrvatskoj, Pupovac je odgovorio da će biti potrebno dva ili tri mjeseca da se pokrenu svi dogovoreni instrumenti, posebno oni koji se tiču razvoja u povratničkim sredinama i posebno oni elementi koji se tiču ostvarivanja prava u sferi obrazovanja u sferi jezika.

On je dodao da će dvojezičnost u Vukovaru biti moguća ako hrvatska i srpska strana sjednu za sto, uz pomoć vlade, i dogovore kako i na koji način i na koji način realizovati ono što je Ustavni sud predložio, a sa druge strane, što su hrvatski zakoni propisali.

Izvor: Tanjug
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog