Region

Srbija nije slala teroriste na Mila

Važni podaci na sjednici Biroa za koordinaciju službi. Na dnevnom redu i aktivnosti agenata CIA u našoj zemlji

Naše bezbjednosne službe došle su do potpuno pouzdanih podataka da niko iz zvaničnih struktura Srbije nije učestvovao u događajima u Crnoj Gori tokom nedavnih parlamentarnih izbora - saznaju "Novosti".

Prema našim informacijama, to će biti predočeno i na današnjoj sednici Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti koju je zakazao predsjednik Vlade Aleksandar Vučić.

Očekuje se da upravo glavna tema bude hapšenje 20 državljana Srbije u Crnoj Gori, tokom izbornog procesa, a zbog sumnje da su pripremali napad na institucije te zemlje i otmicu crnogorskog premijera Mila Đukanovića. Kao organizator grupe označen je bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić kome je određen pritvor.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao nam je da će, između ostalog, na dnevnom redu biti i moguća umješanost srpskih državljana u dešavanja u Crnoj Gori

Po nalogu predsjednika Vlade Vučića, biće održana sjednica Biroa na kojoj će se razgovarati o tri veoma važne teme. Pored moguće umješanosti naših državljana u nedavna dešavanja u Crnoj Gori, pričaće se i o djelovanju stranih obavještajnih službi na teritoriji Srbije i zaštiti nacionalnog suvereniteta, kao i o borbi protiv korupcije i kriminala.

Stefanović očekuje da će brzo i pravovremeno reagovanje svih službi bezbjednosti, kao i do sada, dati rezultat:

Iznijećemo premijeru sve važne informaciuje do kojih smo došli u prethodnih nekoliko nedjelja.

Premijer Vučić je još u subotu nagovijestio da naše službe imaju informacije do kojih ni Crna Gora još nije došla.

Kako "Novosti" saznaju, na sjednici će biti riječi o prisustvu agenata CIA i drugih obavještajnih službi u našoj zemlji.

One su se, prenose nam naši izvori, posljednjih mjeseci naročito aktivirale o čemu svjedoče i kontraobaveštajne akcije naših operativaca tokom koje su i razotkriveni brojni slučajevi špijunaže.

Da podjestimo, operativci BIA nedavno su u saradnji sa policijom priveli visokog funkcionera Uprave kriminalističke policije pod sumnjom da je službenicima CIA u Beogradu, odavao poverljive informacije MUP.

Takođe, početkom septembra operativci BIA uhapsili su državljanina Srbije Čedu Čolovića, koga je vrbovala hrvatska vojna obaveštajna služba i koji je priznao krivicu.

PODGORICA "ZAOKRUŽUJE" SLUČAJ

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković izjavio je u nedjelju da je "pokušaj terorističkog akta" u toj zemlji nešto što treba da zabrine:

Vrlo brzo ćemo imati zaokružen čitav slučaj, koji će pravno i procesno biti čist kao suza.

Izvor: Novosti
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog