Vijesti

"Zvaničnik MUP-a Srbije odavao tajne za funkciju"

Funkcioner MUP-a Veljko Popara uhvaćen je sa dokumentima koje je trebalo da preda operativcima američke ambasade, odnosno CIA, prenosi danas Blic.

Prema saznanjima lista, Popara nije radio za novac, već za poziciju u policiji, a priveden je i saslušan početkom oktobra.

Međutim, nakon toga on je nastavio da radi u MUP-u i redovno dolazi na posao, navodi list.

Prema operativnim saznanjima, Popara nije radio za novac nego je pokušavao da se odavanjem informacija dodvori Amerikancima.

- Želio je da vrati radno mjesto u UKP, odnosno višu poziciju jer je prije nekoliko mjeseci premješten u stanicu poznatu kao 29, gdje radi u analitici" - kaže sagovornik lista blizak istrazi.

Popara, koga nijedan zvaničnik još nije javno imenovao, u UKP bio je na mjestu pomoćnika načelnika UKP, a u opisu posla mu je bila saradnja sa stranim policijskim službama.

Međutim, za sada nije moguće dobiti precizne informacije koji je nivo tajnosti i operativna vrijednost podataka koje je, kako se navodi, dostavljao Amerikancima.

Kako pojedini izvori tvrde, riječ je o povjerljivim informacijama iz MUP-a, odnosno da se policijski funkcioner sumnjiči da je Amerikance redovno izvejštavao o aktivnostima u kabinetu ministra Nebojše Stefanovića, kadrovskim rokadama, stanju u službi kao i policijskim akcijama na terenu.

Upoznati sa ovim slučajem iz MUP-a za Blic kažu, da je Popara navodno te prikupljene informacije prenosio u direktnom kontaktu sa operativcima CIA.

Nakon višenedjeljnog praćenja, pri jednom od tih kontakata je i  otkriven, navodi list.

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog