Vijesti

Vukota Govedarica čistku SDS-a počeo iz Banjaluke

Vukota Govedarica čistku SDS-a počeo je iz Banjaluke. Vlado Babić, inače blizak Ognjenu Tadiću, smijenjen je sa pozicije generalnog sekretara stranke.

ATV-u je potvrđeno da će ta funkcija pripasti Igoru Ostojiću poslaniku Narodne skupštine iz Bijeljine. Govedarica je očigledno odlučan da se riješi Tadićevih kadrova, pa se spekuliše da je sljedeći na njegovoj listi za odstrel prvi čovjek banjalučkog gradskog odbora. Predrag Vulin tvrdi da je spreman da položi račune.

“Tu smo svi spremni da pričamo o svojoj odgovornosti i svi znamo da smo odogovorni. Od Banjaluke se puno očekivalo u ovoj vlasti. Svi smo svjesni da rast rejtinga SDS-a na nivou RS-a i te kako zavisi od Banjaluke gdje smo mi već dugo godina opozicija”, rekao je  Predrag Vulin, predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka.

Osim banjalučkom, metla će raditi i u ostalim regionalnim odborima. Prije toga njihovim rezultatima baviće se posebna sedmočlana komisija u kojoj će sjediti samo pobjednici u svojim lokalnim zajednicama.

“Ono što nam slijedi je dobra analiza na svim opštinskim i gradskim odborima , a nakon toga i mjere za rekonstrukciju onih gradskih odbora gdje je to potrebno”, rekao je Milan Milićević, predsjednik Glavnog odbora SDS-a.

A za sada u SDS-u samo pobjednici u Doboju, Tesliću, Bijeljini i Sokocu  mogu da budu mirni. ATV saznaje da bi metla koja tek slijedi  mogla ubrzo da stigne do Gradiške, Istočnog Sarajeva, a šuška se da će malo pospremati i u Prnjavoru. Vukota Govedarica kadrovske smjene danas nije htio da komentariše. Kaže, u  javnost će izaći kad sve bude gotovo. Za sada se još zna da je gotova i saradnja sa dosadašnjom službom za informisanje. Unutarstranački izbori u SDS-u trebalo bi da budu završeni do maja naredne godine.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog