Vijesti

SDS će napraviti "Vladu u sjenci"?

Poziv Milorada Dodika novom predsjedniku SDS-a na razgovor, za Vukotu Govedaricu bio je čudan i iznenađujući, a potpuno je nejasno sa koje pozicije nastupa Dodik, predsjednika Republike Srpske ili lidera SNSD-a.

Govedarica je u emisiji “Puls” BN televizije rekao da će o ovom pozivu odlučivati stranački organi SDS-a, uz konsultacije sa koalicionim partnerima.

“Mi moramo da sa Dodikom raščistimo neke stvari. Da li postoji prostora za razgovor, ukoliko već dvije godine konstantno slušamo priču kako je SDS izdajnička stranka, kako SDS prodaje interese Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH, što je apsolutno netačno. S druge strane SDS je uređen na jedan potpuno drugačiji način od SNSD-a. Mi imamo stranačke organe koji o tim stvarima odlučuju. Tako da će organi SDS-a da razmotre poziv koji je Dodik uputio. Jedan od nezaobilaznih faktora su i naši koalicioni partneri”, rekao je Govedarica za BN televiziju.

Srpska demokratska stranka oduvjek je bila jedna velika politička porodica, koja je iznjedrila generacije političkih lidera. Govedarica tvrdi da će prioritet i u narednom periodu biti stranačko jedinstvo koje će biti nosilac političkih i nacionalnih ideja.

“SDS mora da ima razumijevanje i za `stare političke vukove` koji nose veliko i bogato iskustvo, a s druge strane mora da postoji sinhronizacija kada su u pitanju mladi stranački potencijali. Mislim da moramo da napravimo jednu izuzetnu stvar, a to je da uspostavimo međugeneracijsku saradnju”, rekao je novi predsjednik SDS-a.

Govedarica je demantovao da provodi čistku kadrova bivšeg lidera stranke Mladena Bosića, ali je potvrdio da će formirati svoj tim. On je dodao da jeste zatražio ostavke generalnog sekretara i savjetnika za medije.

“Veliki broj ljudi mi je rakao `sada moraš da izabereš svoje saradnike`. Vladislav Babić je bio generalni sekretar u posljednjih godinu i po i smatram da nam treba `svježa krv`, a kada je u pitanju komunikacija, potreban nam je tim ljudi”, objasnio je Govedarica.

SDS se u proteklom periodu bavio i baviće se realnom politikom i činjenicama, za razliku od populizma Milorada Dodika, a te činjenice pokazuju da je ekonomska situacija u Srpskoj – nikad gora, kaže Govedarica.

“Mi imamo problem sa Vladom koja vodi populističku politiku. Deficit se iz godine u godinu povećava. Prošle godine je bio 191 milion KM, pretprošle 193 miliona i ovo je praktično osma godina budžetskog deficita koji Republika Srpska bilježi”, rekao je u emisiji “Puls”, Vukota Govedarica.

SDS će u narednom periodu, tvrdi Govedarica, voditi proaktivnu politiku i nuditi rješenja za probleme građana, a resorni odbori SDS-a imaće ulogu svojeversne “vlade u sjenci”, zaključio je Govedarica.

Izvor: RTVBN
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog