Region

Stefanović: Srbija neće tolerisati da bilo ko odaje podatke strancima

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da o hapšenju visokog funkcionera Uprave kriminalističke policije, koji je odavao podatke stranoj obaveštajnoj službi jedne zapadne države, odlučuje Tužilaštvo i da Srbija neće tolerisati da bilo ko odaje podatke strancima.

"O hapšenju odlučuje Tužilaštvo. Kada se prikupi dovoljno dokaza i razlozi da bi se neko stavio u pritvor onda se takve mjere i nalažu. Naša poruka je da Srbija neće tolerisati da bilo ko odaje podatke strancima i da ćemo se truditi da uhvatimo svaku osobi koja djeluje protiv interesa našeg naroda", rekao je Stefanović za RTS.

On je dodao da to treba da imaju u vidu ne samo pripadnici bezbjednosnih službi, već svi koji planiraju da im odaju informacije od značaja za zemlju.

Stefanović pojašnjava da to što je pripadnik UKP pod nadzorom, znači da su Bezbjednosne službe obavile razgovore i da preduzimaju sve mjere iz svoje nadležnosti da on dalje ne odaje podatke strancima.

Upitan da li je riječ o Veljku Popari, kako su pojedini mediji pisali, ministar je rekao da ne može da se izjašnjava po tom pitanju dok je u toku postupak.

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog