Vijesti

Zbog otvorene koverte - poništavanje konkursa u VSTS?

Pitanje poništavanja konkursa za izbor novog disciplinskog tužioca biće razmotreno na narednoj sjednici Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, 9. i 10. novembra, prenosi Birn.

Prema pisanju medija, na konkurs se prijavilo osam kandidata, ali je jedna od koverti s prijavom bila otvorena prije nego što ju je pregledala komisija, zbog čega postoji mogućnost poništavanja konkursa.

Oglas može poništiti Agencija za državnu službu BiH na obrazložen zahtjev institucije, a taj zahtjev još nije podnesen, naveli su iz VSTS.

Ukoliko VSTS poništi konkurs za izbor novog disciplinskog tužioca, novi oglas neće moći biti raspisan u periodu od jedne godine.

Prema zakonu, u slučaju poništenog oglasa, isto radno mjesto ne može se ponovo oglašavati u periodu od jedne godine od dana objavljivanja prvobitnog oglasa.

Konkurs za izbor novog disiplinskog tužioca bio je otvoren do 1. septembra.

U maju je Arben Murtezić otišao sa mjesta glavnog disciplinskog tužioca i postao direktor Centra za edukaciju sudija i tužilaca Federacije BiH.

Od tada je v.d. glavnog disciplinskog tužioca Alena Kurspahić, koja bi u slučaju poništenja konkursa zadržala ovu funkciju još godinu dana.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog