Vijesti

Han danas u Sarajevu uručuje upitnik Evropske komisije

Komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Јohanes Han uručiće danas u Sarajevu Upitnik Evropske komisije predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Denisu Zvizdiću, nakon čega će razgovarati sa predstavnicima vlasti BiH, Republike Srpske i Federacije BiH.

Uručivanju Upitnika Evropske komisije prisustvovaće ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić.

Klokić će nakon svečanosti u svojstvu predstavnika Vlade Srpske prisustvovati radnom sastanku sa Hanom, predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem i premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem.

Han će uručiti upitnik Evropske komisije Zvizdiću u 10.50 časova, a u 11.05 časova održaće sastanak sa Zvizdićem i predstavnicima vlada Republike Srpske i Federacije BiH.

Za 11.45 časova zakazana je konferencija za novinare Hana i Zvizdića, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Han će se u 13.00 časova sastati sa članovima Predsjedništva BiH, a predviđen je i susret sa ministrom inostranih poslova BiH Igorom Crnatkom, te predstavnicima entitetskih vlada.

Nakon podnošenja zahtjeva BiH za članstvo u EU početkom godine i zelenog svjetla koje je Savjet EU dao Komisiji da pripremi mišljenje o njemu, očekuje se da će Han ponoviti opredijeljenost EU da podrži evropsku perspektivu BiH.

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog