Republika Srpska

Nastavak gradnje autoputa od Prnjavora do Banjaluke u februaru

Gradnja dionice autoputa 9. januar od Prnjavora do Banjaluke, koja je prekinuta ovog mjeseca, trebalo bi da bude nastavljena 1. februara, ako to dozvole vremenski uslovi.

Generalni direktor preduzeća Integral inženjering Slobodan Stanković istakao je da je ovaj prekid planiran te da zbog toga neće doći do produžetka rokova za izgradnju.

U toku je redovna pauza, ali i vrijeme je veoma nezgodno za rad na otvorenom pa smo raspustili radnike. Ovaj prekid neće dovesti do prolongiranja roka gradnje i sve bi trebalo da bude završeno do kraja godine, ukoliko ne bude problema zbog neriješenih imovinskih odnosa - rekao je Stanković.

Dodao je da snijeg neće prouzrokovati štetu na djelimično završenim lokacijama, s obzirom na to da je sve konzervirano.

Na dijelu dionice gdje radove izvode ranici moje firme završeno je od 60 do 70% posla, dok je Granit uradio nešto manje - rekao je Stanković.

Gradnja druge dionice autoputa, koji povezuje Banjaluku i Doboj, u dužini od 35,3 kilometra, počela je u jesen 2014. godine. Radove izvodi konzorcijum firmi Integral inženjering Laktaši i Granit Skoplje, koji je sagradio i prvu dionicu od Doboja do Prnjavora, a koja je otvorena u septembru prošle godine.

Izvor: Glas Srpske
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog