Vijesti

Pogledajte ko finansira Srpsku demokratsku stranku (FOTO)

Srpska demokratska stranka na oktobarskim izborima ostvarila je izborni rezultat daleko ispod svih očekivanja i prognoza.

SDS je izgubio veliki broj načelničkih i odborničkih mjesta uglavnom od rivalskog Saveza nezavisnih socijaldemokrata, a izborni krah rezultirao je smjenom na vrhu stranke.

Umjesto Mladena Bosića, višegodišnjeg lidera, danas SDS vodi Vukota Govedarica. On sa svojim saradnicima priprema naredni izborni nastup vodeći se uglavnom principima svog prethodnika, a bit će interesantno vidjeti kako će sve to procijeniti biračko tijelo koje SDS-u protekle godine nije ukazalo povjerenje.

U finansijskom izvještaju dostavljenom Centralnoj izbornoj komisiji, SDS je naveo spisak prihoda i rashoda, a značajan dio budžeta u izvještajnom periodu, stranka je popunila donacijama fizičkih lica – ukupno blizu 160.000 konvertibilnih maraka.

Najveći dio budžeta je, očekivano, popunjen prihodima iz budžeta, blizu 800.000 KM, a ukupni prihodi u polugodišnjem izvještajnom periodu u najavi izbora, bili su oko 1.200.000 maraka.

U nastavku pogledajte spisak najvećih donatora Srpske demokratske stranke u periodu od početka maja do kraja oktobra protekle godine.

 

 

 

Izvor: N1 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog