Vijesti

Paradoks: Student na Pravnom fakultetu u Banjaluci ujedno i profesor na ovom fakultetu!

Nastavnik stranih jezika (Engleska pravna terminologija) na Pravnom fakultetu u Banjaluci Dijana Zrnić, pored toga što je predavač na Pravnom fakultetu, ujedno je i student ovog fakulteta.

Kako saznajemo, Zrnić na Pravnom fakultetu predaje od 2009. godine, a prošle godine je upisala Pravni fakultet kao student sa brojem indeksa 43/16. 

Ovo je za Frontal potvrdio izvor sa Pravnog fakulteta. 

Zrnićevoj tako predaju radne kolege, ali i pored tog paradoksa, postavlja se pitanje kako je moguće da joj poslodavac daje platu za puno radno vrijeme, kada Zrnićeva pola tog vremena provodi na predavanju?!

Međutim, to nije sve.

Studenti prve godine Pravnog fakulteta imaju dva izborna predmeta, jedan koji predaje Zrnićeva (Engleska pravna terminologija) i drugi koji se zove Ruska pravna terminologija. Oba predmeta se održavaju u isto vrijeme, a jasno je da Zrnićeva ne može biti na dva mjesta istovremeno. 


Tu postoje dvije opcije: ako se više instance odluče da joj predmet koji predaje bude uvršten kao položen, postavlja se pitanje koju će ocjenu dobiti, jer ne može ocjenjivati samu sebe, a drugog predavača za taj predmet Pravni fakultet u Banjaluci nema. 

Ako pak, ne želi odabrati Englesku nego Rusku pravnu terminologiju kao izborni predmet, postavlja se pitanje kako će prisustvovati predavanjima i zaraditi potpis, ako u isto vrijeme, mora da predaje drugi predmet?

Iako nam je obećala, Zrnićeva nije dostavila svoj odgovor na naš upit. 

Nakon serije članaka koje smo objavili o Pravnom fakultetu u Banjaluci, postaje jasno da ovaj fakultet polako gubi na ugledu, zbog svih kontroverzi koje u posljednje vrijeme izlaze na vidjelo.

Autor: Stefan Blagić 

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog