Vijesti

Ministar Bogdanić na sastanku sa Kormakovom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, nakon uvođenja sankcija od strane američke administracije koje su nedavno i potvrđene, proglasio je ambasadorku SAD u BiH, Morin Kormak, nepoželjnom osobom u Republici Srpskoj. Kormakova očigledno ne obraća pažnju na ovu zabranu, jer je u zadnjih mjesec dana nekoliko puta boravila u Republici Srpskoj, a čini se da Dodikova naređenja i zabranu ne poštuju ni neki visoki funkcioneri SNSD-a i članovi Vlade Republike Srpske.

Nakon čuvenog sastanka u Foči sa funkcionerima SNSD-a, na red je došao i Teslić.

Kako nezvanično saznajemo, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, Dragan Bogdanić, koji je i visoki funkcioner SNSD-a, sastao se sa Kormakovom u hotelu „Kardial“ u Banji Vrućici kod Teslića, gdje je američka ambasadorka boravila.

Sastanak između ministra Bogdanića i ambasadorke Kormak u srijedu naveče trajao je dvadesetak minuta, iz čega bi se zaključilo da za ovog člana Vlade Republike Srpske ambasadorka uopšte nije nepoželjna osoba, kako je propisao predsjednik Dodik.

Razumljivo sa Bogdanićeve strane da mediji nisu zvanično obavješteni o ovom sastanku, ali se postavlja pitanje da li je o njemu obavješten i predsjednik Republike Srpske i Bogdanićev stranački šef, Milorad Dodik, a sve su prilike da za taj sastanak nije znao.

Nije nam poznat sadržaj razgovora između ministra i ambasadorke u živopisnom ambijentu Banje Vrućice, međutim samo održavanje sastanka znači da se jedan ministar u Vladi Republike Srpske oglušio o proglas predsjednika Republike Srpske i odbio poslušnost.

U odsustvu zvanične izjave ministra, o njegovim razlozima može se samo nagađati, a da li će se o svemu očitovati predsjednik Dodik, saznaćemo u narednim danima.

Izvor: Frontal, Stefan Blagić
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog