Vijesti

Na Pravnom fakultetu ukinuli ruski jezik

Na Pravnom fakultetu u Banjaluci stiglo je obavještenje da studenti prve godine ovog fakulteta više neće moći da na izbornom predmetu biraju između Ruske i Engleske pravne terminologije, jer predmet Ruska pravna terminologija neće ni postojati.

"Obavještavaju se studenti I godine studija da će se, od stranih jezika, u ljetnom semestru akademske 2016/2017 godine nastava izvoditi samo iz nastavnog predmeta Engleska pravna terminologija, prema utvrđenom rasporedu predavanja i vježbi. Na navedeni nastavni predmet biće preusmjereni i studenti koji su se opredjeljivali za Rusku pravnu terminologiju", stoji u obavještenju.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Studentskog saveza Pravnog fakulteta, stoji obavještenje da je studentima, nakon razgovora sa Zoranom Vasiljevićem, v.d. prodekana za nastavu,  saopšteno da "profesorica koja je do sad držala predavanja, više ne može da dolazi u Banja Luku, a na Univerezitetu u Banjoj Luci nema prof. dr ruskog jezika, čak ni na Filološkom fakultetu, gdje predavanja drži prof. iz Beograda.

U ovom kontekstu zanimljiva je i priča koju smo nedavno objavili "Paradoks: Student na Pravnom fakultetu u Banjaluci ujedno i profesor na ovom fakultetu!"

Da li će ovo značiti da bi Dijana Zrnić, trebalo da predaje Englesku pravnu terminologiju sama sebi, ukoliko se ne pronađe drugi modalitet?! 

Autor: Stefan Blagić
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog