Vijesti

Odgođena sjednica Savjeta ministara BiH

Predsjednici političkih stranaka iz Republike Srpske koji čine parlamentarnu većinu na državnom nivou juče su upozorili na mogući kraj političke koalicije.

Razlog tome je odluka da se krene u postupak revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije za agresiju i genocid. 

Iz Saveza za promjene upozorili su da će Izetbegović biti glavni krivac za novonastalu situaciju te da od trenutka predaje aplikacije u Parlamentarnoj skupštini BiH ne postoji parlamentarna većina. 

Savjet ministara BiH na današnjoj sjednici trebalo je razmatrati Informaciju o aktivnostima na pripremi okvirnih smjernica za uspostavu i razvoj poljoprivrednog informacijskog sistema u BiH te Analizu implementacije razvoja zakona o poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju BiH, koje je pripremilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Pred ministrima se trebao naći i nacrti osnova za pristupanje BiH međunarodnim konvencijama o teretnim linijama i o mjerenju tonaže brodova iz 1969. godine te Konvencija o međunarodnim pravilima za sprečavanje sudara na moru.

Na dnevnom redu bila je i Informacija o aktivnostima na uspostavi i razvoju sistema identifikacije zemljišnih parcela te Informacija o realizaciji višegodišnjeg kapitalnog projekta "Izgradnja glavnog sjedišta Službe za poslove sa strancima i Terenskog centra Sarajevo".

Takođe, ministri su trebali biti upoznati o implementaciji Komunikacijske strategije za informiranje javnosti o procesu pristupanja BiH Evropskoj uniji i o realizaciji obuka u području evropskih integracija, a informacije o tome pripremila je Direkcija za evropske integracije.

Izvor: Klix

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog